بهترین نوع ترمووود | فنلاندی یا ایرانی، کدام را انتخاب کنیم؟

بهترین نوع ترمووود بر اساس عملکرد آن ترمووود مشخص می‌شود. پیش از آن که به بررسی انواع ترمووود‌ها و کاربرد آن‌ها بپردازیم. می‌خواهیم تفاوت بین ترمووود ایرانی و غیر‌ایرانی را بررسی کنیم و به پاسخ این سوال برسیم که چرا ترمووود کالایی گران‌قیمت به حساب می‌آید؟ و آیا استفاده از چوب ترمووود در اجرای نما یا کفپوش و… اقتصادی است؟

انواع چوب ترمووود بر اساس کاربرد

ترمووود چوب نرم: معمولا از درخت کاج یا سایر درخت‌های سوزنی برگ ساخته می‌شود.

اگر بخواهیم از نظر گونه‌ی چوب‌ها، ترموود را بررسی کنیم باید بگوییم که از نظر گونه نیز این چوب‌ها متفاوت هستند. مثلا یک نمونه از آن چوب نرم است که ضعیف است. چوب های نرم از درختان سوزنی برگ مانند سرو ، صنوبر و کاج حاصل می شود . نرم چوب ها نسبت به سخت چوب ها کمی ضعیف‌تر و شکننده‌تر هستند و چگالی کمتری نسبت به چوب های سخت دارند و به دلیل سبکی و قیمت ارزان در صورت گذراندن فرآیند ترمووود قابل استفاده در نمای ساختمان می باشند .با آن که این چوب ها در نمای ساختمان قابل استفاده هستند اما اگر درست مقاوم‌سازی نشوند، ایجاد مشکل خواهند کرد.

ترمووود چوب سخت: معمولا از درخت‌های برگ پهن مانند راش ساخته می‌شود.

گروه دیگری که نوع چوب وجود دارد چوب سخت است. در واقع نوع نرم آن شکننده است اما نوع سخت آن مقاوم تر هستند. چوب‎‌های سخت از درختان پهن برگ بوجود می آیند که از پرطرفدارترین آنها در دنیای صنعت می توان به چوب ون اشاره نمود و بقیه چوبها با استفاده از چوب درختانی نظیر گردو ، صنوبر ، بلوط ، افرا ، ماهون ، گیلاس ، راش و زبان گنجشک تولید می شوند.

بیشتر بخوانید: استفاده از ترمووود در دکوراسیون داخلی

ترمووود خام

تولید انواع ترمووود

بر اساس تولید ترمووود ها به دو دسته‌ی S و D تقسیم بندی می‌شوند. ترمووود S (stability) ترمووود‌های پایدار هستند، معمولا در دمای 165 الی 180 درجه‌ی سانتی‌گراد در شرایط عدم اکسیژن گرما را تحمل می‌کنند و مقاومت بالایی در برابر تغییر شکل و رنگ مقابل رطوب پیدا می‌کنند و به طور کلی برای ساخت مبلمان، دکوراسیون داخل خانه اتصالات خشک مانند پنجره یا دیوارپوش‌های داخلی و… استفاده می‌شود.

ترمووود D (Durability) ترمووود های با دوام هستند، که در دمای 220 یا حتی بالا تر حرارت دیده و با توجه به عدم تغییر شکل در رطوبت حتی زیاد، برای نما‌های بیرونی مانند نمای ساختمان، محوطه‌ی اطراف استخر و … استفاده می‌شود. طبیعتا ترمووود نوع D گران تر است، چراکه کوره‌هایی که در آن چوب ها را عمل آوری می‌کنند نیز گران‌تر است و انرژی بیشتری مصرف می‌کنند. پس حواستان باشد موقع خرید بدانید ترمووود را برای چه مصرفی می‌خواهید تا دچار ضرر نشوید.

تفاوت ترمووود ایرانی و فنلاندی

به طور کلی برای تولید آن از جنس چوب زبان گنجشک (ASH) و چوب گونه‌ی کاج(PINE) استفاده می‌شود. ترمووود را به عنوان محصولی از کشور فنلاند می شناسند، اما در کشورهایی مانند؛ سوئد، کانادا و آلمان هم تولید می‌شود. برای تولید این محصول از روش گرما و بدون مواد شیمیایی استفاده می‌شود اما در روش‌هایی به چوب‌ها نوعی روغن نیز زده می‌شود. درکل روش های مختلفی برای اصلاح چوب از طریق گرما وجود دارد. هرچند در برخی موارد از مواد شیمیایی هم برای تولید ترمووود استفاده می‌شود که همین منجر به کاهش قیمت و کیفیت آن می‌شود و ترمووود پس از این فرایند (Oil Heat Treatment) بوی تند و تیزی دارد. ترمووود هایی که داخل ایران تولید می‌شود، معمولا از چوب‌های وارداتی روس ساخته می‌شود، چیزی که منجر به تفاوت کیفیت و قیمت آن می‌شود، نوع کوره، نوع فرایند و… بستگی دارد.

بیشتر بخوانید: دیوارپوش ترمووود

روش های زیرسازی ترمووود بحث بسیار جذابی در سازه است و باعث می شود تا نمای خوبی به ساختمان بدهند. در اصل بهترین روش‌هایی که در زیر سازی ترمووود استفاده می شود زیر سازی چوبی و سیمانی است. گرچه با توجه به نوع بنا اولویت‌بندی می‌شوند.

  • روش استفاده از زیرسازی چوبی
  • روش استفاده از زیرسازی فلزی
  • روش استفاده از زیرسازی سیمانی

در آخر

چوب ترمو بیشتر مناسب افرادی‌ست که به دنبال ظاهر طبیعی چوب و مقاومت بسیار بالا هستند، از این رو قیمت بیشتر آن با توجه به فرایند تولید آن منطقی به نظر می‌رسد. پس اگر دنبال ترمووود ایرانی یا فنلاندی هستید، می‌توانید با کیفیت‌ترین آن را از دنیزوود بخواهید یا با شماره‌ی 02126742546 تماس بگیرید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 3 میانگین: 3.7]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
Call Now Button