عوامل مؤثر در عمر مفید روف گاردن چیست ؟
- خانه
- chevron_left
- مقالات
- chevron_left
- عوامل مؤثر در عمر مفید روف گاردن چیست ؟
روف گاردن فضاهای سبزی هستند که در سطوح بالای ساختمان های مسکونی ، صنعتی و تجاری که برای تفریح ، فضای بازی، سایه و پناهگاه ، تولید غذا ، کنترل دما، بهبود معماری و ایجاد محیط مناسب زندگی برای پرندگان و یا به سادگی به عنوان یک منطقه سبز طراحی شده است .
برای مشاوره ، طراحی و اجرای پروژه روف گاردن خود با تیم دنیزوود در ارتباط باشید.
راههای ارتباطی با ما:
روف گاردن موجب افزایش طول عمر سقف میشود و دو یا سه برابر طول عمر یک سقف استاندارد را تجربه میکند . عمر مفید روف گاردن بالا است و علت آن هم این است که از غشای ضد آب در برابر زباله های باد شده محافظت می کنند و از اشعه ماوراء بنفش آسیب رسان محافظت می کنند که به دلیل تغییرات آب و هوایی در حال افزایش است . روف گاردن عایق قابل توجهی را در برابر دمای شدید ایجاد می کنند و در نتیجه آسیب ناشی از انبساط و انقباض روزانه را به حداقل می رساند . از آنجایی که عمر مفید روف گاردن زیاد است صرفه جویی در هزینه در طول عمر خود ساختمان نیز وجود دارد .

عوامل مؤثر در بالا رفتن عمر مفید روف گاردن چیست ؟
یکی از مزایای اصلی روف گاردن ها ، طولانی بودن عمر مفید روف گاردن است . اما مسئله ایی که وجود دارد این است که چه عواملی موجب طولانی بودن عمر این سازه ها میشوند ؟ در ای قسمت به بررسی این موضوع میپردازیم .
به طور کلی سه چیز تأثیر زیادی بر طولانی شدن عمر مفید روف گاردن ها میگذارد .
1- اجزای تشکیل دهنده روف گاردن :
1- لایه ضد آب :
مهمترین نکته در اجرای روف گاردن این است که پشتبام باید حتماً ضد آب ، با دوام و مقاوم در برابر رطوبت باشد . لایه ضد آب باید کل سطح پشتبام و به ویژه مکانهایی که گیاهان در آنجا کاشته خواهند شد را به خوبی پوشش دهد . این مرحله از اهمیت ویژهای برخوردار است و از آنجایی که بعد از اجرای روف گاردن دسترسی به این لایه زیرین بسیار دشوار خواهد بود پس در قرار دادن آن نهایت دقت را داشته باشید .
2- لایه عایق :
لایه عایق یا لایه حفاظتی در واقع موجب بهبود مقاومت روف گاردن در برابر بخار و نوسانات دمایی میشود و از طرفی هم استحکام مکانیکی مناسبی را به آن میبخشد . لایه عایق به طور عمده از صفحات پلی استرین یا همان یونولیت یا صفحات پلی یورتان ساخته میشود . صفحات پلی یورتان گزینه بسیار مناسبی به عنوان لایه عایق هستند زیرا که دارای ساختار اتصال خاصی هستند که امکان گذر آب از آن و رسیدن به سیستم زهکشی را به آسانی فراهم میکند .
3-لایه زهکش :
لایه زهکش در روف گاردن به منظور تخلیه سریع آب لایه پوشش گیاهی و هدایت آن به سمت سیستم زهکشی قرار گرفته است . یکی دیگر از وظایف این لایه جمعآوری مقدار آب اضافی و وارد کردن آب سیستم زهکشی است . این لایه نقش مهمی در کیفیت و کارایی سیستم و عمر مفید روف گاردن شما دارد . همه اتصالات با دقت تمام بررسی شوند . شیب زمین و شیب لایه زهکش دقیق اندازه گیری و به اجرا درآیند .

2- اصول طراحی روف گاردن :
1- وزن روف گاردن :
وزن مهمترین چیزی است که در زمان طراحی بام سبز باید به آن دقت کنید . وقتی صحبت از قرار دادن چند گلدان در جایی مانند بالکن باشد ، نیازی نیست نگرانی خاصی داشته باشید اما وقتی قرار باشد چند صد کیلو خاک و گیاهان در حال رشد را در یک پشت بام قرار دهید ، این جا است که باید دقت و توجه لازم را به خرج دهید .
2- دسترس پذیری و ایمنی روف گاردن :
برای بردن مصالح و گیاهان به بالای پشت بام شما باید از راهپلهها ، درهای ساختمان ، آسانسور و راهروها استفاده کنید . در نتیجه قبل از شروع کار بررسی کنید که آیا میتوانید مصالح و گیاهان مختلف را به راحتی تا بالای ساختمان ببرید یا نه . به هیچ عنوان هیچ چیز را از لبههای بیرونی ساختمان آویزان نکنید و گلدانها را روی لبههای دیوارها قرار ندهید . آلاچیقها ، سرپناهها و سایهبانها باید به شکلی ایمن در جایشان محکم شوند ارتفاع دیوارهای لبههای پشت بام نیز باید برای حفظ ایمنی افراد زیادتر شود .
3- وزش باد در طراحی روف گاردن :
وزش باد یکی از معمولترین مشکلات بام باغ ها است ؛ در ارتفاع بالاتر از سطح زمین و بدون وجود موانع متعدد ، سرعت و قدرت وزش باد بیشتر از سطح خیابان حس میشود . ایجاد بادشکنهای بدون پشتوانه (در نبود ساختمانهای مجاور) ایده خوبی نیست ، چرا که علاوه بر محدود کردن منظره بیرون از ساختمان ، این دیوارهها بر اثر وزش باد تحت فشار زیادی خواهند بود .
4- انتخاب نوع کفپوش در طراحی روف گاردن :
انتخابتان باید مطابق با اندازه و سبک فضای بام و همچنین سلیقه شخصیتان باشد . سنگ و آجرهای خشتی برای فضاهای کوچکتر مناسب هستند ، اما برای فضاهای بزرگ باید وزن کلی را در نظر داشت . پیاده راه چوبی مرتفع ، انتخابی عالی برای یک بام سبز است : گرمتر از سطح سنگی و سفالی خواهد بود ؛ کار کردن با آن راحتتر است و به واسطه وزن سبک ، انتقال آن به طبقات بالایی راحت است . در ضمن در بعضی بخشها میتوان آن را به دیوارهای احاطهکننده بام وصل کرد تا وزن ، روی دیوارها هم توزیع شده و تماما بر روی سقف نباشد .

3- نگهداری روف گاردن :
همانطور که میدانید چگونگی نگهداری از روف گاردن تأثیر بسیار زیادی در عمر مفید روف گاردن ها دارد .
نکاتی که بایستی در نگهداری از روف گاردن ها رعایت کنیم عبارتند از :
1- برای جلوگیری از انسداد زهکشی و رشد گیاهان نامطلوب باید تلاش کرد . استفاده از کود باید به حداقل برسد زیرا سطح بالای استفاده ممکن است منجر به افزایش سطح مواد مغذی شود که ممکن است بر کیفیت روف گاردن تاثیر منفی بگذارد .
2- موانع پوشش گیاهی بسیار مهم هستند زیرا از گسترش آتش جلوگیری می کنند . داشتن سیستم های محافظت در برابر سقوط ضروری است . زیرا تعمیر و نگهداری در لبه ۲ متر پشت بام انجام خواهد شد . این سیستم ها لازم است سالی یک بار نگهداری شوند .
با توجه به تمامی مواردی که در بالا ذکر کردیم ، رعایت تمامی این موارد و اجرای آن ها توسط نیرو های متخصص موجب بالا رفتن ماندگاری و طول عمر مفید روف گاردن شما میشود .
برای طراحی و اجرای پروژه های پارتیشن، روف گاردن ،پاسیو، تراس و محوطه ، ویلا همراه با محوطه سازی لوکس می توانید به متخصصان ما در شرکت دنیزوود و شرکت هوم زود در ارتباط باشید.
نوشتههای تازه
آخرین دیدگاهها
- مهندس نازنین مرادی در پروژه نما چوب پلاست نوشهر
- محمد در کاور چوب پلاست دور استخر ویلا ملکار
- سعید در کفپوش چوب پلاست پروژه کافه برج میلاد
- سحر در کفپوش چوب پلاست پروژه کافه برج میلاد
- فردین در کفپوش چوب پلاست پروژه کافه برج میلاد